Geroosterde witlof met gorgonzolasaus

Geroosterde witlof met gorgonzolasaus

Smulweb imageSmulweb

Geroosterde witlof met gorgonzolasaus, een verrassend lekker bijgerecht. De witlof krijgt door het grillen een lekkere bite en de gorgonzolasaus maakt het helemaal af. De tijm en pijnboompitten zorgen voor een extra smaakbeleving. Heerlijk bij vlees vis of gevogelte.

25 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 7.5 g Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Geroosterde witlof met gorgonzolasaus op tafel.

  1. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een pannetje en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. Schenk de wijn erbij en laat de wijn in circa 1 minuut verdampen. Schenk de kookroom erbij en voeg de gorgonzola toe. Breng het geheel aan de kook en laat circa 6 minuten op laag vuur inkoken tot een dikke saus.
  2. Verwarm de grillpan voor. Halveer de witlof in de lengte. Bestrijk de witlof met een beetje olijfolie. Gril de witlof circa 8 minuten om en om.
  3. Verwarm een pannetje en rooster de pijnboompitten in circa 3 minuten goudbruin. Pluk en scheur de basilicum.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Sauzen Witlof