Herfst romig groente ovenschoteltje met kip

Herfst romig groente ovenschoteltje met kip

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk herfst romig groente ovenschoteltje met blokjes kip, blancheer je favoriete groenten, bak de kip en bereid de romige saus van slagroom en knoflook. Giet het mengsel van kip, geblancheerde groenten en romige saus in een ovenschaal en bestrooi met kaas. Bak 20-30 min tot de kaas laag mooi goudbruin is en is gaan lopen. Serveer de ovenschotel heet op onderzetters.

45 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Herfst romig groente ovenschoteltje met kip op tafel.

  1. Kies de groente van je keuze, was ze, maak ze schoon en snijd in hapklare stukjes. Pannetje(s) nemen met zout water en beetgaar blancheren. Houd rekening met de kooktijd want de ene soort kan sneller gaar zijn dan de andere soort. Groente uitnemen en laten uitlekken in een vergiet. Beetje groente kookvocht bewaren.
  2. Was de kipfilets, droog ze af en snijd ze in blokjes.
  3. Verhit wat olie in een wok en bak de kipblokjes stevig aan tot ze beginnen te bruinen. Bestrooi met peper, zout en kerriepoeder en bewaar.
  4. Doe slagroom in een steelpan en voeg wat groentekookvocht toe totdat je ongeveer een halve liter saus hebt. Pers knoflook en voeg toe. Kort al roerend aan de kook brengen en kruid de romige saus met peper, zout, nootmuskaat en chilipoeder.
  5. Neem een ovenschaal en verdeel de kip en geblancheerde groenten gelijkmatig over de bodem. Giet de saus er gelijkmatig overheen en bestrooi de bovenkant met een laag kaas.
  6. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde heteluchtoven op 180 graden en bak hem in 20-30 minuten gaar tot de kaas laag mooi goudbruin is en is gaan lopen.
  7. Serveer de ovenschotel heet op onderzetters. Kooktip: Je kan de kip eventueel ook vervangen door mager rundergehakt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Gevogelte