Spaghetti carbonara variatie

Spaghetti carbonara variatie

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke variatie op spaghetti carbonara. Bak spekjes en voeg knoflook en uien toe. Maak hiervan een spekmengsel met witte wijn en meng dit met agarlicium, eidooiers, peterselie, Parmezaanse kaas en Pecorino kaas door de spaghetti. Garneer met fijngesneden peterselie en grof geraspte Pecorino kaas.

15 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Spaghetti carbonara variatie op tafel.

  1. Bak spek uit in een koekenpan met een klein beetje olijfolie. Voeg tijdens het bakken 1 gehalveerde teentje knoflook toe.
  2. Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Kook de spaghetti in 10 minuten al dente.
  3. Smelt boter in een andere kookpan.
  4. Voeg uien en knoflook toe aan de spekjes in de koekenpan en haal het gebakken teentje knoflook eruit.
  5. Breng het spekmengsel op smaak met zwarte peper en een beetje zout (spek is al zout).
  6. Voeg de witte wijn toe en laat zachtjes koken tot de wijn volledig is opgenomen.
  7. Meng de eidooiers, peterselie, zwarte peper, iets zout en geraspte Parmezaanse kaas tot een binding.
  8. Giet de spaghetti af en voeg toe aan de pan met gesmolten boter. Meng de spaghetti goed door de boter.
  9. Meng het spekmengsel door de spaghetti en meng dit goed door.
  10. Roer het eimengsel en de peterselie goed door de spaghetti.
  11. Doe het spaghettimengsel in een diepe serveerschaal.
  12. Garneer met fijngesneden peterselie en grof geraspte Pecorino kaas.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Spaghetti carbonara