Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Spaghetti carbonara variatie op tafel.
- Bak spek uit in een koekenpan met een klein beetje olijfolie. Voeg tijdens het bakken 1 gehalveerde teentje knoflook toe.
- Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Kook de spaghetti in 10 minuten al dente.
- Smelt boter in een andere kookpan.
- Voeg uien en knoflook toe aan de spekjes in de koekenpan en haal het gebakken teentje knoflook eruit.
- Breng het spekmengsel op smaak met zwarte peper en een beetje zout (spek is al zout).
- Voeg de witte wijn toe en laat zachtjes koken tot de wijn volledig is opgenomen.
- Meng de eidooiers, peterselie, zwarte peper, iets zout en geraspte Parmezaanse kaas tot een binding.
- Giet de spaghetti af en voeg toe aan de pan met gesmolten boter. Meng de spaghetti goed door de boter.
- Meng het spekmengsel door de spaghetti en meng dit goed door.
- Roer het eimengsel en de peterselie goed door de spaghetti.
- Doe het spaghettimengsel in een diepe serveerschaal.
- Garneer met fijngesneden peterselie en grof geraspte Pecorino kaas.