Romige risotto met courgette basilicumpesto en burrata

Romige risotto met courgette basilicumpesto en burrata

Smulweb imageSmulweb

Deze romige risotto gevuld met courgetteblokjes wordt geserveerd met verse basilicumpesto en een dikke laag burrata of mozzarella. Dit Italiaanse gerecht is het perfecte comfort food. Garneer met versgemalen peper en eventueel wat zout en verse (grof) geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 14 stappen deze heerlijke Romige risotto met courgette basilicumpesto en burrata op tafel.

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook.
  2. Was de courgette. Verwijder de uiteinden. Snijd de courgette in super kleine blokjes.
  3. Verhit de olie in de pan.
  4. Bak hierin de sjalot en de knoflook glazig.
  5. Voeg de risottorijst toe en bak deze een paar minuten al roerend mee.
  6. Blus af met de witte wijn.
  7. Breng zachtjes aan de kook.
  8. Als de wijn door de rijst is opgenomen, voeg je beetje voor beetje de bouillon toe. Voeg iedere keer wat bouillon toe als het vorige deel is opgenomen door de rijst.
  9. Halverwege de kooktijd (na ongeveer 10 minuten) voeg je de courgetteblokjes toe.
  10. Het kookproces duurt ongeveer 20 minuten. De rijst moet beetgaar en romig zijn, maar niet droog worden.
  11. Roer de pesto door de rijst.
  12. Breng de rijst op smaak met versgemalen peper en eventueel wat zout.
  13. Dien de rijst op in diepe borden en leg op de risotto een plak van de burrata of mozzarella.
  14. Garneer met verse (grof) geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Groente Kaas Courgette