Koolhydraatarme lasagna yes you can

Koolhydraatarme lasagna yes you can

Smulweb imageSmulweb

Gegrilde aubergineplakken vormen de perfecte vervanger voor lasagnevellen in dit koolhydraatarme lasagne recept. De combinatie van aubergine, tomatensaus, gehakt en kaas is om te smullen. Bevat geen lasagnebladen en daarom koolhydraatarm.

60 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 125 g Buffelmozzarella
  • 350 g Tomato frito

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Koolhydraatarme lasagna yes you can op tafel.

  1. Braad het gehakt zonder boter of olie rul in een anti-aanbak pan en verwarm de oven voor op 250 graden. Voeg de rode peperpasta en wat versgemalen peper en zout toe en roer goed om.
  2. Verwijder de bovenkant (groene kroon) van de aubergines en snijd de aubergine in de lengte in plakken van ruim een halve centimeter. Spray de plakken in met olijfolie en grill de aubergine aan beide zijden goudbruin in een grillpan op medium hitte.
  3. Snijd ondertussen de mozzarella in schijfjes van een 1/2 cm en rasp de Parmezaanse kaas.
  4. Voeg de tomaten fritto toe aan het rulle gehakt en meng alles goed.
  5. Begin met een laagje tomaten-gehaktsaus. Leg daarop 2 aubergineplakken. Schep op elke plak een pudding lepel crème fraîche en een flinke eetlepel saus. Leg vervolgens per aubergineblad 1/2 schijfje mozzarella. Herhaal deze handelingen en eindig met een laag saus. Strooi de Parmezaanse kaas erover en leg een vel aluminiumfolie over de ovenschaal. Zet de schaal gedurende een half uur in de oven.
  6. Haal na een half uur de folie eraf en laat de lasagne maximaal 15 minuten goudbruin gratineren. Haal de lasagne uit de oven en laat hem zo'n 5 minuten rusten alvorens hem op te dienen. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen Vlees Kaas