Linzensoep met venkel (en kip)

Linzensoep met venkel (en kip)

Smulweb imageSmulweb

Linzensoep met venkel en kip. De intense smaken van Garam Masala en Komijn waarborgen een smakelijke en kruidige linzensoep boordevol groenten.

25 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Linzensoep met venkel (en kip) op tafel.

  1. Laat de linzen een nachtje in water wellen. Zet de gewelde linzen voor ongeveer 20 minuten aan de kook. Giet deze daarna af.
  2. Snijd de venkel in dunne reepjes. Snijd de kip en de tomaten in kleine blokjes. Zorg dat je het rauwe vlees apart houdt van de groenten in verband met kruisbesmetting.
  3. Verhit de olijfolie in een pan. Voeg de Garam Masala eraan toe en laat dit kort fruiten op laag vuur. Voeg daarna de komijn en ui toe, fruit dit ook enkele minuten op laag vuur.
  4. Voeg de kip en venkel toe aan de uien. Zet het vuur matig hoog en bank voor enkele minuten tot de kip goudbruin gekleurd is.
  5. Voeg de linzen, tomatenblokjes en de bouillon toe. Breng dit aan de kook en laat dit ongeveer 5 minuten koken.
  6. Breng de soep eventueel op smaak met peper en zout.
  7. Voeg eventueel een lepel Griekse yoghurt toe voor wat frisheid.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Groente Gevogelte Venkel