Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Romige bietensoep

Romige bietensoep

smulweb badge smulweb

Met deze romige bietensoep waant u zich in de herfst. Venkel, paprika en een scheut room maken deze soep tot een feestje om te eten. Serveer met feta en dille. Eet smakelijk!

60 min bereiden hoofdgerecht 2 personen

(0)

Ingrediënten

  • 1 Bouillon blokje
  • 5 Rode biet rauw
  • 125 g Venkel
  • 70 g Kruimige aardappelen
  • 1 Rode paprika
  • 1 Ui
  • 2 Teen Jumbo Knoflook
  • 2 el Tomatenpuree
  • 1.5 g Komijnzaad
  • 5 g Stemgember
  • 2 el Crème Fraîche
  • 80 g feta
  • 1 el Dille
  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Romige bietensoep op tafel.

  1. Schil de rauwe bieten.
  2. Snijd bieten, venkel, paprika en aardappel in ongeveer gelijke stukken.
  3. Fruit gesneden ui en gehakte knoflook in 3 el olijfolie.
  4. Voeg alle groenten toe, bak enkele minuten mee.
  5. Voeg tomatenpuree, gember en komijn toe, bak weer even door.
  6. Voeg 1 liter bouillon toe.
  7. Kook gedurende 30 minuten.
  8. Pureer de soep (bij voorkeur niet zélf).
  9. Schep de soep in borden, doe er een scheutje room bij, wat feta en dille.
  10. Serveer de soep met (liefst) warm brood.