- 350 g Paddenstoelenmix
- 1 el Tijm vers
- 80 g Biologisch Polenta 1:1
- 0.5 el Jumbo Rozemarijn
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Polenta met paddenstoelen en kruiden op tafel.
- Verhit de olie in een grote koekenpan. Voeg de helft van de paddenstoelen toe en bak ze in een paar minuten beetgaar
- schep ze niet om zodat er goudbruine plekjes op verschijnen. Schep ze uit de pan en bak de rest op dezelfde manier.
- Neem de pan van het vuur, doe alle paddenstoelen erin en voeg knoflook, dragon, tijm, truffelolie en wat zout en peper toe. Houd ze warm.
- Breng de bouillon in een pan aan de kook. Voeg al roerend met een houten lepel geleidelijk de polenta toe. De polenta is gaar als hij nog vloeibaar is en van de wand van de pan loskomt. Bij instantpolenta duurt dat niet langer dan 5 minuten
- bij traditionele polenta zo'n 50 minuten (voeg als hij te droog gaat worden nog wat bouillon of water toe, maar de polenta moet de consistentie hebben van een dikke pap).
- Verhit de grill op hoog. Roer de Parmezaan, boter, rozemarijn en de helft van de kervel door de polenta. Breng op smaak met zout en peper. Spreid de polenta uit in een ovenschaal en leg de plakken taleggio erop. Zet de schaal onder de grill tot de kaas borrelt.
- Haal de schaal uit de grill, verdeel de paddenstoelen met het vocht over de polenta en zet hem nog kort in de grill om de paddenstoelen te verhitten. Dien het gerecht op, bestrooid met de overgebleven kervel.