Ovenschotel kabeljauw met een pittige oosterse groentensaus

Ovenschotel kabeljauw met een pittige oosterse groentensaus

Smulweb imageSmulweb

Een culinaire wereldreis met deze Oosterse kabeljauw ovenschotel. Gegaard in de oven en op smaak gebracht met een zoet-zure groentensaus van onder andere worteltjes, paprika en prei, op smaak gebracht met ketoembar, laos en ketjap manis. Serveer met witte rijst voor the full experience!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1.5 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Ovenschotel kabeljauw met een pittige oosterse groentensaus op tafel.

  1. Maak de worteltjes of winterpeen, paprika en prei schoon en snijd in kleine stukjes. Pel en snipper de knoflook. Maak de peper(s) schoon en snijd in smalle ringetjes. Snipper de gemberbolletjes.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Verhit de olie in de koekenpan. Bak hierin al omscheppend de groenten in circa 4-5 minuten beetgaar. Voeg de gesneden gember toe. Kruid de groenten met zout, laos en ketoembar. Blus af met circa 1/2 dl water.
  4. Voeg de azijn, gembernat, suiker en ketjap manis toe. Proef of de groentensaus naar je smaak is. Het moet een zoet-zure saus zijn. Voeg anders nog wat azijn of suiker toe. Bind de saus met wat met water aangelengde maizena. De saus mag niet te dik worden!
  5. Wrijf de vis in met peper en zout en leg deze in de ovenschaal. Giet de groentensaus over de vis.
  6. Zet de vis in het midden van de voorverwarmde oven voor ongeveer 15-20 minuten (afhankelijk van de dikte). Niet te lang, want de vis mag niet droog worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel