Worteltjes oosters gekruid

Worteltjes oosters gekruid

Smulweb imageSmulweb

Worteltjes oosters gekruid met citroen, honing, komijn, koriander, paprikapoeder, zout, en peper. Traditionele smaken die in elke keuken van pas komen en dit gerecht uit de Hollandse keuken een exotisch tintje geeft. Serveer de worteltjes als bijgerecht.

15 min bereiden

bijgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Worteltjes oosters gekruid op tafel.

  1. Maak de worteltjes schoon en snijd ze schuin in langwerpige stukjes.
  2. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in fijne ringetjes.
  3. Meng de olijfolie, sap en rasp van de citroen, honing, komijn, koriander, paprikapoeder, zout en peper.
  4. Verwarm olijfolie in een ruime pan met deksel.
  5. Schik de rauwe worteltjes in de warme pan. Giet er het kruidenmengsel over en voeg de ringetjes lenteui toe. Meng alles goed door elkaar zodat de worteltjes een kruidenlaagje krijgen.
  6. Breng alles op een lage warmtebron aan de kook en leg het deksel op de pan zodra de inhoud begint te pruttelen.
  7. Na ongeveer 10-15 minuten controleer je of de worteltjes naar wens gaar zijn.
  8. Serveer de worteltjes.
eet smakelijk