Stoofvlees met friet

Stoofvlees met friet

Smulweb imageSmulweb

Het lekkerste stoofvlees met friet maak je zelf in de oven. Wat is dat toch altijd een goede combinatie! Sudder het vlees lang en voeg aroma's van laurier, tijm en kruidnagel toe. Voeg ongeveer een uur van tevoren natuurazijn toe, voor extra zachtheid. Serveer met zelfgemaakte friet en een goede dot zalf.

120 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 18 stappen deze heerlijke Stoofvlees met friet op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op ca. 100 C.
  2. Haal de stukjes vlees door de bloem.
  3. Pel de uien en snipper ze grof.
  4. Verhit een ruime stoofpot en smelt er een klontje boter in. Fruit de uien op middelhoog vuur. Laat de uien niet bruin worden.
  5. Verhit ondertussen een koekenpan en smelt er een klontje boter in. Bak het vlees op hoog vuur tot het mooi goudbruin gekleurd is. Kruid het vlees tijdens het bakken met peper en zout. Zodra het vlees goudbruin is, gooi het bij de stoofpot met uien. Tip: Vanwege de grote hoeveelheid vlees is het beter het vlees in meerdere beurten te bakken.
  6. Gooi de flesjes bier in de koekenpan en schraap de aanbaksels van de bodem terwijl het bier aan de kook wordt gebracht (deglaceren). Zodra het bier kookt giet je het in de stoofpot.
  7. Voeg de laurierblaadjes, een paar takjes verse tijm en de kruidnagels toe aan de stoofpot.
  8. Bekleed de boterhammen dik met mosterd en leg de boterhammen met de mosterdzijde naar onderen op de stoofpot.
  9. Doe de deksel op de stoofpot en laat 5 uur (of langer) sudderen in de oven. Om het uur even roeren.
  10. Voeg ongeveer een uur van tevoren een goede scheut natuurazijn toe, voor de zachtheid.
  11. Blijf proeven en voeg indien nodig peper en zout toe.
  12. Schil de aardappelen en snijd ze in frieten.
  13. Verwarm de frietpan tot 140 graden.
  14. Bak de frieten, maar laat ze niet verkleuren (ongeveer 5 minuten).
  15. Leg de frieten op keukenpapier en laat ze afkoelen.
  16. Verwarm nu de frietpan tot 180 graden.
  17. Bak de frieten nog 2-3 minuten af tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  18. Serveer het stoofvlees met de friet en een goede dot zalf.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Friet Bier