Amandeltuiles

Amandeltuiles

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke amandeltuiles met een lichte, krokante textuur en een rijke amandelsmaak. Perfect om te serveren met een kopje thee of als bijgerecht bij een heerlijk dessert! Eenvoudig te maken met ons gemakkelijke recept.

15 min bereiden

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Water

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Amandeltuiles op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Meng in een kom amandelen, suiker, bloem en zout.
  3. Smelt water en boter samen.
  4. Klop intussen het ei los.
  5. Meng boter en water door het droge mengsel in de kom en meng er het ei door.
  6. Vet de bakplaat in met boter.
  7. Schep met een lepeltje een bergje beslag op de bakplaat en druk ze plat met een natte vork (tot een rondje).
  8. Schuif de plaat in de oven en bak de amandelkrullen in 12 tot 15 minuten goudbruin.
  9. Leg intussen 1 of 2 stokken klaar.
  10. Neem de amandelkrullen met een paletmes van de plaat en leg direct over de stokken (bijvoorbeeld de bezemsteel) om af te koelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes