Mediterraanse runderstoofschotel

Mediterraanse runderstoofschotel

Smulweb imageSmulweb

Mediterraanse runderstoofschotel: een heerlijke mix van chorizo, olijven en zongedroogde tomaten. Het geheim zit hem in het langzaam stoven van het vlees, waardoor het supermals wordt. Serveer met ovengebakken aardappeltjes en groene groenten.

120 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 1 Rode peper
  • 250 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Mediterraanse runderstoofschotel op tafel.

  1. Snijd het vlees in dobbelstenen. Hak de knoflook en snijd de peper fijn. Snijd de uien fijn. Ontvel de tomaten (onderdompelen in heet water) en snijd ze in blokjes. Snijd de Chorizo in blokjes. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes.
  2. Verwarm de olijfolie in een stoofpan en laat er de roomboter in smelten. Voeg het vlees toe en bestrooi het met peper en zout, bak het vlees rondom bruin.
  3. Voeg daarna de knoflook, Spaanse peper, uien en Chorizo toe en roer alles goed om. Laat het even pruttelen en voeg de wijn en de bouillon toe.
  4. Voeg dan de rozemarijn, tijm en de tomatenblokjes toe. Laat dit ongeveer 3 uur op een klein pitje stoven en voeg de laatste 15 minuten de olijven en de zongedroogde tomaatjes toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Vlees Kruiden Pasta Chorizo