Gebonden champignon soep (1 12 liter)

Gebonden champignon soep (1 12 liter)

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke gebonden champignonsoep, zacht en romig van smaak. Met gebakken champignons, stokbrood met kruidenboter en fijngesneden peterselie als garnering. Perfect om mee op te warmen tijdens koudere dagen.

60 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Gebonden champignon soep (1 12 liter) op tafel.

  1. Doe het stokbrood in de oven of koop deze vers gebakken en snijd deze in stukken, haal ook even de kruidenboter uit de koelkast.
  2. Snipper de ui en spoel de ui. Borstel de champignons schoon en snijd deze in plakjes.
  3. Smelt de boter in een kookpan. Zet het vuur lager en voeg de bloem toe. Roer regelmatig en kook de roux gaar. Let op: het mag niet bruin worden of aanbranden. Dit duurt ongeveer 10 minuten op matig vuur.
  4. Voeg de koude melk toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Zorg dat de roux oplost in de melk. Let op: het kan snel aanbranden. Voeg de blokjes bouillon toe.
  5. Fruit de ui en champignons aan in een koekenpan met boter, geen olie. Blijf regelmatig roeren in de andere pan ondertussen en zet het vuur wat lager als het kookt.
  6. Controleer of de roux en bouillon opgelost zijn in de melk en roer regelmatig gedurende 10-15 minuten, zorg dat het niet aankoekt. Voeg de ui, champignons en water toe.
  7. Laat de soep nog 1 minuut zachtjes koken en zet dan het vuur af. Laat de soep nog 10 minuten staan onder regelmatig roeren.
  8. Zorg ervoor dat de soep niet te dik of te dun is. Voeg peterselie toe als garnering.
  9. Serveer de soep met stokbrood en kruidenboter. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Soep Paddenstoelen Champignons