Pasteis de nata

Pasteis de nata

Smulweb imageSmulweb

Huisgemaakte Portugese Pasteis de Nata, een heerlijke zoete traktatie. Knapperig bladerdeeg gevuld met vanille-citroenpudding en bestrooid met kaneel. Iedereen krijgt geen genoeg van deze zalige lekkernij!

15 min bereiden

ontbijt

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Pasteis de nata op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 220° C boven-/ onderwarmte. Bereid het deeg voor volgens de instructie op de verpakking. Smeer de muffinvormpjes in met boter.
  2. Verwarm langzaam de melk, suiker, merg van het vanillestokje en het citroenrasp. Meng de Maizena met wat water en roer dit door de melk. Laat het koken en daarna direct afkoelen. Roer daarna het eigeel en het ei heel goed door het mengsel.
  3. Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier, bestrooi het deeg met kaneel en rol het deeg weer op. Snij het deeg in plakjes van 2 cm.
  4. Maak het deeg plat en verdeel het over de muffinvormen.
  5. Schep de pudding tot 3/4de in de bakjes en bak ze in ca. 30 minuten goudbruin af. Laat ze daarna afkoelen, en bestrooi ze met een beetje kaneel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel Fruit Bakken Kruiden Desserts Citroen Bladerdeeg