Bruchettta met tomaat pesto en parmasaanzekaas

Bruchettta met tomaat pesto en parmasaanzekaas

Smulweb imageSmulweb

Deze bruchetta bestaat uit knapperig ciabatta brood met tomaat, pesto, kappertjes, zongedroogde tomaten, salie, basilicum, knoflook, bruchettakruiden en een snufje peper. Garneer het gerecht met Parmezaanse kaas en serveer als tussendoortje of bij een brunch. Eet smakelijk!

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3 takjes Basilicum vers (takje)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Bruchettta met tomaat pesto en parmasaanzekaas op tafel.

  1. Bak het ciabatta brood gedurende 7 minuten op 220 graden in een normale oven of op 200 graden in een heteluchtoven. Laat het even rusten buiten de oven. Als je kant-en-klaar ciabattabrood gebruikt, is dit niet nodig.
  2. Snijd de tomaat en de gedroogde tomaat in kleine stukjes. Snijd de basilicumblaadjes en de salie zeer fijn.
  3. Doe de gesneden tomaat in een kom en voeg daarbij de pesto, kappertjes, gesneden zongedroogde tomaten in olie, knoflook, bruchettakruiden en de versgesneden basilicum en salie. Meng het geheel goed door elkaar en voeg er twee eetlepels olijfolie aan toe. Voeg naar smaak peper toe.
  4. Maak vervolgens in een klein kommetje een mengsel van olijfolie en bruchettakruiden.
  5. Snijd het afgebakken ciabattabrood in stukken en smeer er een beetje olijfolie met bruchettakruiden op. Leg vervolgens een mengsel van de tomaten op het brood. Strooi er ten slotte Parmezaanse kaas over.
  6. Gratineer het geheel ongeveer 4 minuten onder de grill op 230 graden.
  7. Eet smakelijk! Dit is lekker als tussendoortje of bij een brunch.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen