Gehaktballetjes in indonesische tomaten-gembersaus van yvonn

Gehaktballetjes in indonesische tomaten-gembersaus van yvonn

Smulweb imageSmulweb

Gehaktballetjes in indonesische tomaten-gembersaus van Yvonn. Kleine balletjes van gekruid gehakt die rondom gebakken worden om vervolgens langzaam te garen in de warme saus. De saus van ketjap, gember, tomatenketchup, bouillonpoeder, suiker en citroensap is een ware smaakexplosie. Maak snel zelf this overheerlijke gerecht!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gehaktballetjes in indonesische tomaten-gembersaus van yvonn op tafel.

  1. Kruid het gehakt met alle genoemde ingrediënten. Vorm hiervan kleine balletjes.
  2. Verhit de olie. Bak de gehaktballetjes rondom bruin. (Gaar worden gebeurt in de saus).
  3. Verhit de olie (of boter). Bak hierin de ui en de knoflook plm. 3 minuten (niet bruin!)
  4. Roer de ketjap, gember, tomatenketchup, bouillonpoeder, suiker en citroensap door. Proeven en eventueel nog kruiden.
  5. Leg de gehaktballetjes in de warme saus en laat ze langzaam gaar worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees