Ouderwetse kippensoep met veel groenten voor selma

Ouderwetse kippensoep met veel groenten voor selma

Smulweb imageSmulweb

Een overheerlijke ouderwetse kippensoep boordevol groenten. De smaakvolle bouillon is getrokken van kippenpoten met kruiden en bouillon tabletten. Geserveerd met vermicelli, maakt dit klassieke gerecht een perfecte keuze voor elk moment van de week.

45 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Ouderwetse kippensoep met veel groenten voor selma op tafel.

  1. Zet de kippenpoten met wat zout, peper, foelie of nootmuskaat en de bouillon tablet in koud water op en breng dit langzaam aan de kook.
  2. Schuim de soep af met een schuimspaan.
  3. Haal de kip uit de bouillon en laat het wat afkoelen.
  4. Breng de bouillon weer aan de kook. Voeg de vermicelli en de soepgroenten toe en laat het plm. 5 - 8 minuten zachtjes koken.
  5. Verwijder vel, botjes en andere ongerechtigheden van de kip en snij het kippenvlees in kleine stukjes. Doe de kip in de soep.
  6. Proef en voeg eventueel nog wat kruiden toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep