Snelle bloemkool soep maar heerlijk

Snelle bloemkool soep maar heerlijk

Smulweb imageSmulweb

Een gemakkelijke en heerlijke bloemkoolsoep, boordevol smaak. Prei, kerrie, aardappelen, bloemkoolroosjes, laurier met kippenbouillon en crème fraîche. Pureer voor een zijdezachte, hartige textuur en serveer. Geweldig als voorgerecht of als hoofdgerecht met brood.

45 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Snelle bloemkool soep maar heerlijk op tafel.

  1. Bak de uien glazig met de knoflook en voeg dan de prei en kerriepoeder toe. Bak dit geheel nog circa 5 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Voeg de kippenbouillon toe en doe de bloemkoolroosjes, aardappelen en laurier erbij. Laat het geheel zeker 20 minuten koken.
  3. Haal de laurierblaadjes uit de soep en pureer de soep met een staafmixer tot deze smeuïg en fijn is.
  4. Zet de soep weer op het vuur, voeg de crème fraîche toe en laat het geheel nogmaals koken. De soep is nu klaar om geserveerd te worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Soep Bloemkool