Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Pria waan kai of thaise zoetzure kip op tafel.
- Maak de kruidenbouillon door water te koken en deze over de tablet of poeder in de maatbeker te schenken.
- Doe de kipfilet samen met de kruiden in een kom en zorg dat deze goed aan de blokjes hecht. Strooi de bloem erover en zorg dat deze goed om elk blokje plakt.
- Verhit de zonnebloemolie in de wok en bak hierin de kipblokjes in ongeveer 5 minuten goudbruin. Haal ze er dan uit met een schuimspaan en leg ze even apart.
- Bak in de overgebleven zonnebloemolie de knoflook, gember en pepertje ongeveer 2 minuten. Voeg de uien toe samen met de palmsuiker en fruit dit even mee.
- Voeg de paprika blokjes toe en laat deze 2 minuten mee garen. Kijk ondertussen of de palmsuiker gesmolten is.
- Voeg de kruidenbouillon, tomatenketchup, nam pla, sojasaus en citroensap toe.
- Meng tot slot de kip en ananas blokjes eronder, laat het geheel goed warm worden en serveer het met rijst of wat je zelf lekker vindt.
- Smakelijk eten!