- 0.75 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Duitse spitskoolsoep met kabeljauw en chorizo op tafel.
- Laat de schijfjes chorizo zachtjes uitbakken in een droge koekenpan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook, rode peper, karwijzaad en paprikapoeder enkele minuten.
- Voeg dan de spitskool toe en bak deze kort even mee. Voeg de bouillon toe en kook het geheel totdat de spitskool nog een lichte bite heeft.
- Neem 1/3 deel van de kool uit de soep en zet dat even opzij. Pureer de soep.
- Voeg de kabeljauw toe aan de soep en laat de soep zachtjes 5 minuten koken totdat de vis gaar is.
- Proef en breng de soep op smaak met peper en zout.
- Garneer de soep met de plakjes chorizo en de opzij gezette spitskool.