Duitse spitskoolsoep met kabeljauw en chorizo

Duitse spitskoolsoep met kabeljauw en chorizo

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke Duitse spitskoolsoep met kabeljauw en chorizo is een echte smaakbeleving. Laat schijfjes chorizo uitbakken en fruit ui, knoflook, rode peper, karwijzaad en paprikapoeder. Voeg spitskool en bouillon toe en pureer de soep. Voeg kabeljauw toe en laat 5 minuten sudderen. Garneren met plakjes chorizo zo kan iedereen aanschuiven.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.75 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Duitse spitskoolsoep met kabeljauw en chorizo op tafel.

  1. Laat de schijfjes chorizo zachtjes uitbakken in een droge koekenpan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  2. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook, rode peper, karwijzaad en paprikapoeder enkele minuten.
  3. Voeg dan de spitskool toe en bak deze kort even mee. Voeg de bouillon toe en kook het geheel totdat de spitskool nog een lichte bite heeft.
  4. Neem 1/3 deel van de kool uit de soep en zet dat even opzij. Pureer de soep.
  5. Voeg de kabeljauw toe aan de soep en laat de soep zachtjes 5 minuten koken totdat de vis gaar is.
  6. Proef en breng de soep op smaak met peper en zout.
  7. Garneer de soep met de plakjes chorizo en de opzij gezette spitskool.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Chorizo