Supergemakkelijke appeltaart

Supergemakkelijke appeltaart

Smulweb imageSmulweb

Een supergemakkelijke appeltaart die altijd lukt! Bekleed de vorm met bladerdeeg, prik er gaatjes in en bestrooi dun met paneermeel. Schik dunne plakjes appel op de deegbodem en bestrooi met suiker, kaneelpoeder, boter en amandelen, en vouw het overhangende deeg naar binnen. Bak het goudbruin en gaar in 25 minuten.

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Supergemakkelijke appeltaart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  2. Vet een platte ronde lage taartvorm in en bekleed met het verse bladerdeeg (het voordeel hiervan is dat het wordt geleverd met bakpapier) of de ontdooide plakjes diepvriesbladerdeeg. Zorg ervoor dat het bladerdeeg een beetje over de rand van de bakvorm hangt.
  3. Prik gaatjes met een vork in het deeg en bestrooi dun met wat paneermeel.
  4. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in dunne plakjes en schik ze op de deegbodem. Bestrooi de appelplakjes met suiker, kaneelpoeder, de in kleine snippers gesneden roomboter en de grofgehakte of geschaafde amandelen.
  5. Vouw het overhangende deeg naar binnen.
  6. Plaats de taart 25 minuten in de oven en bak goudbruin en gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Appeltaart