Hongaarse goulashsoep (mijn versie)

Hongaarse goulashsoep (mijn versie)

Smulweb imageSmulweb

Hongaarse goulashsoep naar mijn versie. Met rundvlees, diverse groenten en heerlijke kruiden. Lekker een dagje laten staan voor nog meer smaak. Ook lekker met een toefje zure room!

60 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 2000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Hongaarse goulashsoep (mijn versie) op tafel.

  1. Hak de knoflook fijn. Snijd de wortel, uien, paprika's, bleekselderij en tomaten in stukjes. Snijd het vlees in dobbelstenen.
  2. Verhit een grote soeppan en bak hierin de spekreepjes met de knoflook.
  3. Voeg eerst het vlees toe en daarna het paprikapoeder en de karwijzaadjes. Roer goed door zodat het niet kan aanbranden. Voeg daarna de laurier, tijm en marjolein toe.
  4. Voeg een voor een de groenten toe (tussendoor steeds goed omroeren). Begin met de wortel, daarna de ui, gevolgd door de paprika, prei, de (bleek)selderij en de tomaat. Laat dit geheel eventjes stoven.
  5. Voeg dan de wijn en de bouillon toe en laat de soep zachtjes koken totdat de groenten en het vlees gaar zijn.
  6. Voeg als laatste eventueel een bekertje zure room toe of garneer met een lepel zure room op het bord (als je geen liefhebber van zure room bent kan het ook zonder).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep