Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Italiaanse gehakrolletjes in romige rodewijnsaus op tafel.
- Kruid en meng het gehakt goed met peper, zout, ei, paneermeel, snippers gedroogde tomaten, oregano en knoflook.
- Verdeel het gehakt in 8 porties en wikkel elk rolletje in een plak Parmaham of rauwe ham.
- Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak hierin de gehaktrolletjes snel rondom bruin Haal ze uit de pan.
- Bak de sjalotsnippers heel even aan in het overgebleven vet (niet bruin laten worden!). Blus af met de rode wijn. Laat de wijn inkoken tot je nog ongeveer 1 eetlepel over hebt. Voeg de slagroom toe en laat dit ook wat inkoken tot de saus wat dikker wordt. Maak op smaak met peper, zout en 2 theelepels oregano. Is de saus wat zurig (afhankelijk van de wijn die je gebruikt), voeg dan wat honing toe.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Giet de saus over de gehaktrolletjes. Zet de gehaktrolletjes circa 20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn.