Veldsla met ei spekreepjes walnoten en lauwwarme dressing

Veldsla met ei spekreepjes walnoten en lauwwarme dressing

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke salade van veldsla met hardgekookte eieren, spekreepjes en geroosterde walnoten. De lauwwarme dressing van azijn, honing, peper en zout maakt deze salade af. Heerlijk als lunch of bijgerecht!

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 70 g Walnoten gepeld, ongezouten

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Veldsla met ei spekreepjes walnoten en lauwwarme dressing op tafel.

  1. Kook de eieren hard.
  2. Pel en snipper het sjalotje.
  3. Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Zet ze apart.
  4. Verhit de olie in de koekenpan. Bak hierin de spekreepjes bruin en knapperig. Voeg aan het einde van de baktijd de sjalotsnippers hieraan toe en bak deze even mee (Niet bruin laten worden, maar glazig).
  5. Blus af met de azijn.
  6. Maak de dressing op smaak met de honing, peper en zout. Laat de dressing iets afkoelen.
  7. Doe de veldsla in een schaal. Verdeel de hardgekookte eieren, geroosterde walnoten en de dressing met spekreepjes en sjalot over de sla.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Ei Sla Veldsla