Marokkaans brood (matlouh)gevuld met gehakt paprika en kaas

Marokkaans brood (matlouh)gevuld met gehakt paprika en kaas

Smulweb imageSmulweb

Een Marokkaans matlouh brood gevuld met gehakt, paprika en kaas. Bak het gehakt rul met tomatenpassata en breng het op smaak met koriander, komijn en peper- en zout. Vermeng het deeg met water en kneed 20 minuten tot een zacht en soepel deeg. Verdeel het deeg in kleinere bolletjes, stop er gehakt in en maak er een plat rond broodje van. Heerlijk uit de pan en in een tajine!

45 min bereiden

tussendoortje

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3 el Melkpoeder
  • 325 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Marokkaans brood (matlouh)gevuld met gehakt paprika en kaas op tafel.

  1. Fruit de fijngehakte ui in een scheut olijfolie en voeg er dan het gehakt aan toe. Bak het gehakt rul en voeg er dan de tomatenpuree of de tomatenpassata, de stukjes geroosterde rode paprika, de fijngehakte verse koriander, het komijnpoeder en peper en zout toe naar smaak. Schep alles goed door elkaar en laat even sudderen. Doe de massa in een kom, laat lauw worden en schep er dan de geprakte "la vache qui rit" kaaspuntjes doorheen. Laat de vulling helemaal afkoelen.
  2. Vermeng het griesmeel met de bloem, het zout, de gistkorrels en het melkpoeder. Zorg er wel voor dat het zout niet meteen met de gist in aanraking komt. Zout vermindert namelijk de werking van gist. Vermeng beetje bij beetje met 300 ml lauw water. Begin als alles samenkomt te kneden. Giet meer lauw water toe als dat nodig is en het deeg te droog is. Kneed minstens 20 minuten flink met de palmen van je handen. Je moet een zacht, soepel en glad deeg krijgen.
  3. Maak een bol van het deeg en plaats het in een met wat olie ingevette kom. Dek de kom af met een doek of met plasticfolie en laat rijzen totdat de hoeveelheid is verdubbeld, ongeveer 1 uur.
  4. Strooi wat bloem op een werkvlak en verdeel de bol deeg in kleinere, even grote, bolletjes. Laat 10-15 minuten rusten. Neem dan een bolletje deeg, rol het uit tot een cirkel, schep een beetje van de gehaktvulling in het midden daarvan en vouw de kanten over de vulling heen. Draai de gevulde bol dan om en maak ze voorzichtig wat platter met een deegroller zodat je een rond plat broodje krijgt. Doe hetzelfde met de overige bolletjes deeg en de vulling.
  5. Bak de broodjes aan beide zijden mooi goudbruin en gaar in een matig hete koekenpan of tajine.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Marokkaans Brood Vlees Groente Kaas Paprika