Enchilada

Enchilada

Smulweb imageSmulweb

Enchiladas met kip, paprika, tomatensaus en crème fraîche, opgerold in tortilla's en bestrooid met kaas. Maak zelf deze Mexicaanse maaltijd en serveer het met een frisse salade.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Enchilada op tafel.

  1. Hak de knoflook en ui fijn en fruit ze in een pan met olijfolie.
  2. Voeg groene pepers, koriander, tomatenblokjes en paprikastukjes toe. Breng de saus op smaak met peper en zout en laat 15 minuten zachtjes pruttelen en indikken.
  3. Snijd ondertussen de kip in dobbelstenen en bestrooi met peper en zout.
  4. Verhit in een andere pan olijfolie en bak de kip lichtbruin en gaar.
  5. Schep de kip in een kom en laat een paar minuten afkoelen. Voeg witte kaas of feta toe aan de kip en roer de crème fraîche erdoor.
  6. Verwarm de tortilla volgens de verpakking. Schep het kipmengsel op de tortilla's en rol ze strak op.
  7. Leg de tortilla's in een ingevette ovenschaal met de naad naar beneden. Schenk de tomatensaus erover en bestrooi met kaas.
  8. Zet de schaal nog 15 minuten in de oven totdat de kaas mooi gesmolten is.
  9. Serveer met een Mexicaanse salade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Mexicaans