Blinis met zalm

Blinis met zalm

Smulweb imageSmulweb

Maak indruk en serveer deze zalmblini's als voorgerecht tijdens een diner. Heerlijke, luchtige blini's die je belegt met roomkaas en gerookte zalm en afmaakt met een frissig sausje van Dille. Geniet ervan!

45 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Blinis met zalm op tafel.

  1. Verwarm de melk tot lauw (ca. 35°C) en scheid de eiwitten van de dooiers. Bewaar beide.
  2. Los de gist met behulp van een vork op in de lauwe melk. Laat 1 minuut rusten.
  3. Doe de patentbloem, het zout, de eierdooiers en de melk met gist in de kom met het kneedmes. Laat de machine ongeveer 30 seconden tot 1 minuut draaien.
  4. Klop vervolgens gedurende 5 minuten de eieren stijf in de kom met de eiwitklopper, nadat u eerst de aanduwer of de dop van de deksel verwijderd heeft.
  5. Schep met de spatel eerst de crème fraîche en daarna de eiwitten voorzichtig door het beslag.
  6. Verwarm een poffertjespan. Vet de pan in met boter en bak de blini's ca. 1 minuut aan elke kant.
  7. Doe de crème fraîche, de roomkaas, het citroensap, het zout en de dille in de mini-kom.
  8. Laat de machine 30 seconden draaien en zet de saus in de koelkast.
  9. Verdeel vlak voor het serveren de saus over de blini's en leg op elke blini een plakje zalm of een bergje zalmeieren.
eet smakelijk