Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Blinis met zalm op tafel.
- Verwarm de melk tot lauw (ca. 35°C) en scheid de eiwitten van de dooiers. Bewaar beide.
- Los de gist met behulp van een vork op in de lauwe melk. Laat 1 minuut rusten.
- Doe de patentbloem, het zout, de eierdooiers en de melk met gist in de kom met het kneedmes. Laat de machine ongeveer 30 seconden tot 1 minuut draaien.
- Klop vervolgens gedurende 5 minuten de eieren stijf in de kom met de eiwitklopper, nadat u eerst de aanduwer of de dop van de deksel verwijderd heeft.
- Schep met de spatel eerst de crème fraîche en daarna de eiwitten voorzichtig door het beslag.
- Verwarm een poffertjespan. Vet de pan in met boter en bak de blini's ca. 1 minuut aan elke kant.
- Doe de crème fraîche, de roomkaas, het citroensap, het zout en de dille in de mini-kom.
- Laat de machine 30 seconden draaien en zet de saus in de koelkast.
- Verdeel vlak voor het serveren de saus over de blini's en leg op elke blini een plakje zalm of een bergje zalmeieren.