Lasagne met 3 soorten kaas en paddenstoelen

Lasagne met 3 soorten kaas en paddenstoelen

Smulweb imageSmulweb

Lasagne met 3 soorten kaas en paddenstoelen, vol van smaak en makkelijk te maken. Een heerlijk ovengerecht voor het hele gezin. Serveer met een frisse groene salade.

60 min bereiden

hoofdgerecht

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 800 g Paddenstoelenmix

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Lasagne met 3 soorten kaas en paddenstoelen op tafel.

  1. Week de porcini 30 minuten in 80 ml kokend heet water.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de uiringen 4-5 minuten tot ze glazig zijn.
  3. Voeg de laurier, tijm, 500 gr paddenstoelen en de helft van de knoflook toe en bak 3-4 minuten tot ze gaar zijn en de vrijgekomen vloeistof is verdampt.
  4. Roer de passata en de porcini met het weekvocht door de paddenstoelen. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur pruttelen. Breng op smaak met zeezout en versgemalen peper en haal van het vuur.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  6. Smelt voor de kaassaus 40 gr boter in een pan op laag vuur. Doe de bloem erbij en roer 1-2 minuten tot de roux licht kleurt en gaar is. Voeg al roerend met een garde de melk toe tot een gladde saus. Laat 2-3 minuten zachtjes koken totdat hij gebonden is.
  7. Roer de nootmuskaat door de saus, breng op smaak met zout en peper en roer de taleggio blokje voor blokje door de saus
  8. blijf roeren tot de kaas is gesmolten.
  9. Bedek de bodem van de ovenschaal met lasagnevellen, schep de helft van de paddenstoelensaus erop en daarop de helft van de mozzarella. Dek af met lasagnevellen. Maak nog zo'n laag en dek af met lasagnevellen.
  10. Giet de kaassaus erover. Dek de schaal af met bakpapier en daarover aluminiumfolie.
  11. Bak de lasagne 30 minuten in de oven, verwijder de aluminiumfolie en bakpapier. Bestrooi met de parmezaan en zet weer 15 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is. Laat de lasagne 10 minuten uit de oven rusten.
  12. Smelt de overgebleven 30 gr boter op hoog vuur en roerbak de overgebleven paddenstoelen en knoflook erin. Roer de peterselie erdoor en verdeel alles over de lasagne.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente