Linzensoep met bleekselderij

Linzensoep met bleekselderij

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke linzensoep met bleekselderij en prei. Een perfect gerecht voor een koude dag. Laat het geheel ongeveer 15 minuten zacht koken en pureer vervolgens met een staafmixer. Garneer met peterselie en dien direct op.

45 min bereiden

hoofdgerecht

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Linzensoep met bleekselderij op tafel.

  1. Kook de linzen in ruim water in circa een half uur gaar.
  2. Snijd intussen de uien, bleekselderij en prei in kleine stukjes.
  3. Laat de linzen uitlekken in een zeef en giet het kookwater weg.
  4. Bak de uien in een pan op hoog vuur glazig in olijfolie.
  5. Voeg alle ingrediënten toe behalve de peterselie en laat ongeveer 15 minuten zacht koken.
  6. Haal het bouquet eruit en pureer alles met de staafmixer.
  7. Voeg de peterselie toe en dien direct op.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Groente Bleekselderij