Oesterzwammen champignonsoep met een vleugje mosterd

Oesterzwammen champignonsoep met een vleugje mosterd

Smulweb imageSmulweb

Een romige oesterzwammen champignonsoep die lekker hartig is door de mosterd. Heerlijk als voorgerecht of lunch. Je maakt 'm makkelijk zelf!

25 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Oesterzwammen champignonsoep met een vleugje mosterd op tafel.

  1. Borstel de paddenstoelen schoon. Scheur oesterzwammen in reepjes en snijd champignons in plakjes. Snijd sjalotjes fijn. Maak de bouillon.
  2. Verhit boter in een pan en bak hierin de sjalotjes met de paddenstoelen. Voeg mosterd en wijn toe.
  3. Maak een roux door boter te smelten en hieraan de bloem toe te voegen. Laat eventjes bakken en voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe. Roer goed.
  4. Voeg het paddenstoelenmengsel toe aan de gladde massa. Voeg eventueel nog wat room toe om het extra romig te maken. Breng op smaak met peper en zout naar smaak.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Soep Paddenstoelen