Zomerse aardappelreepjes uit de oven met paprika en lente-ui

Zomerse aardappelreepjes uit de oven met paprika en lente-ui

Smulweb imageSmulweb

Deze aardappelreepjes uit de oven met paprika en lente-ui zijn de ideale borrelsnack voor een zomerse dag. Met lekker veel kruiden en in combinatie met een dip van yoghurt en knoflook is dit het perfecte bijgerecht.

25 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Zomerse aardappelreepjes uit de oven met paprika en lente-ui op tafel.

  1. Was de aardappelen. Snijd de aardappelen in schuine repen (zie foto).
  2. Maak de paprika's schoon en snijd ze klein.
  3. Maak de lente-uitjes schoon. Snijd ze in ringetjes.
  4. Verwarm de oven voor op 250 graden (boven- en onderwarmte). Vet de ovenschaal in.
  5. Doe de aardappeltjes in de schaal.
  6. Kruid de aardappelen met peper, zout, paprikapoeder en tijm. Giet de rest van de olie erover. Roer goed door. Alle aardappeltjes moeten en vetlaagje hebben.
  7. Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven.
  8. Bak de aardappeltjes plm. 30 minuten. (Af en toe omscheppen!)
  9. Kijk of ze gaar en lichtbruin zijn.
  10. Voeg nu de paprika en lente-ui toe. Roer door elkaar.
  11. Verdeel boter erover en bak nog plm. 10 minuten.
  12. Bestrooi met peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Paprika