Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Zomerse aardappelreepjes uit de oven met paprika en lente-ui op tafel.
- Was de aardappelen. Snijd de aardappelen in schuine repen (zie foto).
- Maak de paprika's schoon en snijd ze klein.
- Maak de lente-uitjes schoon. Snijd ze in ringetjes.
- Verwarm de oven voor op 250 graden (boven- en onderwarmte). Vet de ovenschaal in.
- Doe de aardappeltjes in de schaal.
- Kruid de aardappelen met peper, zout, paprikapoeder en tijm. Giet de rest van de olie erover. Roer goed door. Alle aardappeltjes moeten en vetlaagje hebben.
- Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven.
- Bak de aardappeltjes plm. 30 minuten. (Af en toe omscheppen!)
- Kijk of ze gaar en lichtbruin zijn.
- Voeg nu de paprika en lente-ui toe. Roer door elkaar.
- Verdeel boter erover en bak nog plm. 10 minuten.
- Bestrooi met peterselie.