Pittige sticky aziatische speklappen met atjar en rijst

Pittige sticky aziatische speklappen met atjar en rijst

Smulweb imageSmulweb

Pittige sticky Aziatische speklappen serveer je met rijst en atjar. Bestrooi de speklappen aan beide kanten lichtjes met peper en zout en bak ze krokant. Smoor ui en knoflook en voeg tomatenpuree, ketjap en gembersiroop toe. Serveer met zelfgemaakte atjar, zoetzure komkommer en kroepoek.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Pittige sticky aziatische speklappen met atjar en rijst op tafel.

  1. Bestrooi de gedroogde speklappen (zonder zwoerd) aan beide kanten lichtjes met peper en zout. Verhit wat olie in de pan en bak de speklappen op hoog vuur aan beide kanten lichtbruin. Zet het vuur lager en bak de speklappen krokant. Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  2. Kook ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  3. Verwijder het meeste vet uit de pan. Smoor in het overgebleven vet de ui en knoflook zachtjes glazig. Voeg tomatenpuree en sambal toe en bak even mee. Voeg vervolgens ketjap en gembersiroop toe en roer alles goed om. Proef en voeg indien nodig extra smaakmakers toe (voeg bijvoorbeeld een kneepje sriracha saus toe en een klein scheutje water).
  4. Leg de speklappen in de saus en warm ze om en om goed door.
  5. Serveer de speklappen met (zelfgemaakte) atjar, gefrituurde uitjes, zoetzure komkommer en eventueel wat kroepoek. Geniet ervan!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Groente Rijst Speklap