Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Warm weer verkoelende kwarktaart op tafel.
- Verkruimel de biscuitjes en roer er 1 zakje vanillesuiker door. Smelt de boter in een pannetje en roer er de biscuitjes goed doorheen.
- Druk dit alles goed in de springvorm. Zet de springvorm minstens 15 minuten in de koelkast om hard te worden.
- Week de blaadjes gelatine in flink veel koud water. Klop intussen de slagroom stijf met het 2e zakje vanillesuiker.
- Verwarm de melk op het vuur tot net voor het kookpunt en los hierin de gelatine en de suiker op. Als dit licht is afgekoeld, spatel je de slagroom, kwark en melk erdoorheen.
- Voeg naar smaak (verse) vruchten toe, bijvoorbeeld perziken. Schenk de kwarkvulling op de bodem en laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
- Smeer voor variatie wat hak vlaaivulling met kersen over de bodem en roer de rest van het blikje door de kwarkvulling. Dit is ook erg lekker.
- Serveer en geniet.