Rode curry met eend en lychees

Rode curry met eend en lychees

Smulweb imageSmulweb

Een exotische smaaksensatie! Rode curry met eend en lychees. De eend in een marinade van sesamolie, sojasaus, piment, knoflook en gember. Daarna koken met kokosmelk, bouillon, vissaus, suiker, limoenblaadjes, lychees en cherrytomaatjes.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 250 g Lychee
  • 1 el Koriander

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Rode curry met eend en lychees op tafel.

  1. Snij de eendenborsten in dunne plakjes.
  2. Hak de knoflook en de gember fijn.
  3. Maak een marinade van sesamolie, sojasaus, piment, knoflook en gember. Laat de eend hierin 1 tot 2 uur marineren.
  4. Verhit olie in een wok en bak hierin de curry pasta ongeveer 2 minuten op matig vuur.
  5. Voeg eerst het vlees en daarna de kokosmelk en de bouillon toe en laat het vlees hierin garen (5 tot 10 minuten).
  6. Voeg vissaus, suiker, limoenblaadjes, lychees en tomaatjes toe en laat het nog ongeveer 2 minuutjes sudderen. Let op dat de tomaatjes niet kapot koken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Curry Rode curry