Asperges met krokante parmezaankorst en kerstomaatjes

Asperges met krokante parmezaankorst en kerstomaatjes

Smulweb imageSmulweb

Asperges op hun best: krokante parmezaankorst en kerstomaatjes maken van deze ovenschotel een echte topper. Schik de asperges afwisselend in de ovenschotel, bestrooi met kaas en zet ongeveer 15 tot 20 minuten in een oven van 180°C.

25 min bereiden

lunch/brunch gerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Asperges met krokante parmezaankorst en kerstomaatjes op tafel.

  1. Halveer de kerstomaatjes, pers er het knoflookteentje bij en kruid met peper, zout en flink wat tijm. Giet er 3 eetlepels olijfolie bij en meng goed.
  2. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges af. Schil de witte asperges van top tot voet. Kook de witte asperges in 3 minuten in kokend, gezouten water. Haal ze eruit en dep ze goed droog.
  3. Schik de asperges afwisselend en per portie in een ovenschotel. Kruid de asperges met peper van de molen en fleur de sel.
  4. Bestrooi ze met kaas. Aan de voet van de asperges schik je de tomaatjes.
  5. Zet de ovenschotel ongeveer 15 tot 20 minuten in een oven van 180°C.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Asperges