Pitabroodje met lamsvlees

Pitabroodje met lamsvlees

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk pitabroodje met lamsvlees en witte kaasblokjes. Het lamsvlees is gekruid met knoflook en olijfolie van de kaasblokjes, lekker pittig dus. Geserveerd met rucola en knoflooksaus van Griekse yoghurt. Snel en eenvoudig te bereiden in 10 minuten.

25 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 8 Pitabroodjes

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Pitabroodje met lamsvlees op tafel.

  1. Laat het lamsvlees op kamertemperatuur komen. Snijd de knoflook heel fijn en schep het door het vlees. Kruid het met peper en zout.
  2. Laat de kaasblokjes uitlekken, maar bewaar de olie. Schep 4 eetlepels hiervan door het gekruide vlees.
  3. Doe het vlees in een pan en laat het op een matig vuur gaar bakken. Voeg de tomatenblokjes met het sap toe en laat het geheel in ongeveer 10 minuten gaar stoven.
  4. Verwarm de pitabroodjes in een warme oven.
  5. Snijd de rucola iets fijner. Roer de knoflooksaus los met de Griekse yoghurt.
  6. Snijd de broodjes aan één kant open. Doe er wat sla in. Schep er vervolgens het lams/tomatenstoofvlees erin, schep hier wat witte kaasblokjes op en tenslotte wat saus.
  7. Lekker als lunchgerecht voor 8 of als hoofdgerecht voor 4.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees