Speklapjes met jus

Speklapjes met jus

Smulweb imageSmulweb

Speklapjes in een smaakvolle jus van laurierblad, tijm en ui. Met deze top combinatie maak je het varkensvlees nog lekkerder. Serveer met aardappels of een frisse salade.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Speklapjes met jus op tafel.

  1. Doe ui bij braad- of bakvet en bak tot glazig. Voeg dan bloem toe en bak even aan tot gaar.
  2. Voeg tomatenpuree toe en laat voor een minuut aanfruiten om te ontzuren.
  3. Voeg laurierblad, tijm, zout, en peper toe om de smaak te versterken. Giet bouillon erbij.
  4. Maak aanbaksels in de pan los met een houten lepel en maak er met een garde een egale massa van.
  5. Laat even koken tot er een gebonden jus ontstaat.
  6. Doe de speklappen terug in de pan en stoof verder tot ze gaar en zacht zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Speklap