Kipkerrie met chinese invloeden

Kipkerrie met chinese invloeden

Smulweb imageSmulweb

Met deze kipkerrie met Chinese invloeden waan je je even op een Aziatische markt. De kipfilet wordt heerlijk bedekt met specerijen als paprikapoeder, koriander, kerriepoeder en vijfkruidenmengsel. Een aanrader!

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3 Rode peper
  • 2 el Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kipkerrie met chinese invloeden op tafel.

  1. Bak plakjes kipfilet tot ze bruin en gaar zijn in olie en haal ze uit de pan.
  2. Roerbak de lente-uitjes, uienringen, knoflook, gember en rode peper tot ze zacht zijn en de geuren vrijkomen.
  3. Voeg paprikapoeder, koriander, kerriepoeder en vijfkruidenmengsel toe en bak tot de geuren vrijkomen.
  4. Voeg de kip terug toe en bak tot de kip bedekt is met de specerijen.
  5. Giet de kippenbouillon, rijstazijn en sojasaus erbij en stoof de kip voor 10 minuten met het deksel op de pan.
  6. Meng de groene lente-ui ringetjes door de saus en bind de saus met het maizena en water papje.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte