Thaise papaja salade anders dan anders

Thaise papaja salade anders dan anders

Smulweb imageSmulweb

Eet smakelijk met deze Thaise papajasalade. Snijd de papaja in kleine stukjes, vermaal de knoflook, peper en sjalot met zout en vorm de dressing door vissaus, suiker en limoensap toe te voegen. Garneer met geroosterde pinda's en koriander. Perfect als een lichte maaltijd.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 250 g Papaya
  • 3 Rode peper
  • 8 g Koriander

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Thaise papaja salade anders dan anders op tafel.

  1. Halveer de papaja, verwijder de zaden en schil de vrucht, snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  2. Maak de knoflook, peper, en sjalot fijn (eventueel met een vijzel) en voeg het zout toe.
  3. Haal de uiteindjes van de sperzieboontjes af en snijd ze in stukjes van 1 cm, overgiet ze met kokend water.
  4. Doe alles bij elkaar en schep het door elkaar.
  5. Voeg de vissaus, suiker en het limoensap toe.
  6. Garneer met fijngehakte geroosterde pinda's en met koriander.
  7. Als je liefhebber van koriander bent, kun je ook nog wat extra koriander fijnsnijden en erdoorheen doen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Thaise salade