Romige courgettesoep

Romige courgettesoep

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk romige courgettesoep, gemaakt van zachte, zorgvuldig geblende aardappel, ui, knoflook en courgette. Op smaak gebracht met peper, zout en bouillon. De finishing touch: een flinke schep naturel roomkaas. Perfect als voorgerecht of voor bij de lunch. Smakelijk eten!

15 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1200 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Romige courgettesoep op tafel.

  1. Schil de aardappel en ui. Snijd ze in kleine, blendbare stukjes. Als je geen blender hebt, snijd ze dan fijn.
  2. Doe water met de aardappel, ui en knoflook in een pan en zet het op een middelhoog vuur. Voeg peper en zout toe en evt je bouillon.
  3. Voeg de courgette in eveneens kleine stukken toe. Laat rustig pruttelen. Na ongeveer 20 minuten is alles zacht en gaar.
  4. Roer er dan een bakje roomkaas doorheen (naturel uiteraard).
  5. Gebruik de blender om alles glad te maken.
  6. Smakelijk eten!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep