Bosvruchtenvlaai (taart)

Bosvruchtenvlaai (taart)

Smulweb imageSmulweb

Deze bosvruchtenvlaai ziet er misschien ingewikkeld uit, maar het is makkelijker dan je denkt. Maak eerst een deeg en bedek hier de vlaaivorm mee. Maak vervolgens de banketbakkersroom met echte vanillestokjes en verdeel de bosvruchten eroverheen. Verwarm de jampot wat, strijk hem uit en je vlaai is klaar om op te dienen.

60 min bereiden

dessert

10 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 5 el Bosbessen Jam

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Bosvruchtenvlaai (taart) op tafel.

  1. Doe het bakmeel, suiker, boter, kaneel en zout in een kom. Snijd de boter in stukjes en voeg de melk toe. Kneed de massa zo vlug mogelijk met een koele hand tot een samenhangend deeg (gebruik in het begin even de mixer met deeghaken want anders blijft alles aan je handen plakken). Bestuif de aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een grote ronde plak. Bedek hiermee de bodem en zijkanten van een ingevette vlaaivorm (30 cm doorsnede).
  2. Zet de vlaai in het midden van de oven en bak deze op 160 graden (voorverwarmde oven) in ongeveer 40 minuten gaar en bruin. Laat de bodem afkoelen en haal hem voorzichtig uit de vorm.
  3. Breng de melk met het vanillestokje aan de kook. Halveer het vanillestokje overlangs en schraap het binnenste eruit, doe dat terug in de hete melk. Klop de eieren met de suiker. Voeg wat koude melk en de bloem toe. Voeg de kokende melk langzaam onder goed roeren bij de eieren. Doe alles terug in de pan en laat het geheel ongeveer 5 minuten onder goed doorroeren doorkoken (let op dat het niet aanbrand). Koel daarna de room onder voortdurend roeren af.
  4. Als de banketbakkersroom grotendeels afgekoeld is verdeel je de vruchten over de vlaai. Verwarm daarna in een pannetje de jam en verdeel die over de vlaai.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart