Regenboog taart

Regenboog taart

Smulweb imageSmulweb

Verras jouw gasten met deze waanzinnige Regenboog Taart. De taart bestaat uit drie lagen biscuit in verschillende kleuren met gele en blauwe botercrème ertussen. Versier de taart tenslotte met gekleurde glittersuiker in de vorm van een regenboog.

45 min bereiden

dessert

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Regenboog taart op tafel.

  1. Bereid het biscuitbeslag en 1 zakje botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakkingen. Verdeel het beslag over 3 kommen en de botercrème over 2 kommen. Kleur het biscuitbeslag roze, geel en blauw met de Kleurstof Stiften en de botercrème blauw en geel.
  2. Bak iedere kleur biscuitbeslag afzonderlijk één voor één in een spring- of taartvorm in ca. 20-25 minuten gaar. Gebruik de volgende oventemperaturen: elektrische oven: 160°C, heteluchtoven: 140°C, inclusief midden. Haal de biscuitbodems na het bakken uit de vormen en laat deze afkoelen.
  3. Doe de blauwe biscuitbodem in een schone spring- of taartvorm. Verdeel hierover de gele botercrème. Leg de roze biscuitbodem op de gele botercrème en druk deze licht aan. Verdeel blauwe botercrème over de roze biscuitbodem en leg hierop de gele biscuitbodem, druk ook deze zachtjes aan.
  4. Maak het tweede zakje botercrème volgens de aanwijzing op de verpakking. Bestrijk de taart met de botercrème. Decoreer met gekleurde glittersuiker in de vorm van een regenboog.
  5. Klaar is de regenboogtaart! Als je een grotere springvorm van 24 cm hebt, verdubbel dan de hoeveelheden voor het biscuitbeslag: gebruik 2 pakken Dr. Oetker Biscuitmix, 100 ml melk en 8 eieren. TIP: Voor meer tips en inspiratie ga naar www.oetker.nl.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart