Espetada (specialiteit van madeira)

Espetada (specialiteit van madeira)

Smulweb imageSmulweb

Proef de specialiteit van Madeira, Espetada, tijdens de BBQ. Gemarineerd in een heerlijke knoflook-, laurierbladen- en zeezout marinade, op spiesen geregen en gegrild tot perfectie. Serveer met salade en brood om er een compleet feestmaal van te maken.

15 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Espetada (specialiteit van madeira) op tafel.

  1. Hak de knoflook grof en scheur de laurierbladen in stukken. Snij de varkenshaas, bief of kipfilet in flinke dobbelstenen.
  2. Maak met de knoflook, laurier en het zeezout een marinade en laat het vlees het liefst een paar uur marineren.
  3. Rijg het vlees aan spiezen of stokjes en BBQ tot de gewenste gaarheid.
  4. Bief mag gerust nog rood zijn, varkenshaas rose, maar kip moet wel vanbinnen gaar zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Gevogelte