Zwarte rijst (arroz negro)

Zwarte rijst (arroz negro)

Smulweb imageSmulweb

Deze zwarte rijst met inktvis in eigen inkt is een ware smaaksensatie. De combinatie van knoflook, inktvis en saffraan zorgt voor een Spaanse paella met een draai. Serveren met aioli en genieten maar!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Zwarte rijst (arroz negro) op tafel.

  1. Bak in een paella-pan langzaam de gesnipperde knoflook en laurierblad in olijfolie. Verwijder de laurierblaadjes en hak deze in stukjes zodra de knoflook lichtbruin is. Voeg de Sepia in stukken en de inktvis in ringen toe, evenals de inkt van beide of de zakjes sepia inkt. Als de inkt bevroren is, verdun deze dan in een eetlepel warme witte wijn. Voeg na een paar minuten de gemalen laurier toe. Laat dit rustig bakken en haal alles goed gaar met een schuimspaan uit de paella-pan.
  2. Voeg indien nodig een beetje olijfolie toe en bak de fijngesnipperde ui glazig. Voeg de fijngehakte tomaten en in blokjes gesneden paprika toe en bak deze gaar. Roer de paprikapoeder erdoor. Voeg de rijst toe en roer voortdurend terwijl je de rijst een beetje laat bakken. Giet de wijn erbij en laat deze verdampen.
  3. Voeg nu iets meer dan de helft van de visbouillon/fond toe. Voeg de saffraan toe en kook dit alles ongeveer 10 minuten. Voeg de resterende bouillon toe, evenals de sepia en inktvis in eigen inkt gebakken. Controleer het zout en kook 10-15 minuten tot de rijst gaar is.
  4. Combineer de zwarte rijst met aioli.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst