Zalm met kruidenkorst uit de oven

Zalm met kruidenkorst uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke zalmfilet met kruidenkorst, bereid in de oven. De korst is gevuld met droog broodkruim en peterselie, en afgemaakt met wat vloeibare margarine. De perfecte maaltijd voor een ontspannen avondje thuis.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Vloeibare margarine
  • 1 el Kruidenolie
  • 1 el Vloeibare margarine

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Zalm met kruidenkorst uit de oven op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
  2. Bestrijk de zalmfilets aan één kant met eidooier.
  3. Vet een ovenschaal in met vloeibare margarine.
  4. Meng droog broodkruim en peterselie met zout en peper voor de kruidenkorst.
  5. Druk de met eidooier bestreken kant van de zalm stevig in het kruidenmengsel.
  6. Leg de filets met de kruidenlaag naar boven in de ovenschaal.
  7. Druppel er wat vloeibare margarine over.
  8. Zet de ovenschaal 12 à 14 minuten in de oven.
eet smakelijk