Kipkerrie in bladerdeeg

Kipkerrie in bladerdeeg

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk kipkerrie in bladerdeeg recept omringd in een jasje van goudbruin bladerdeeg. Verfijnde smaak van kerriepoeder en kurkuma, een eitje voor luchtigheid en lijkt het op een croissant. Perfect voor een feestje, picknick of gewoon zomaar tussendoor.

45 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Kipkerrie in bladerdeeg op tafel.

  1. Breng een laagje water aan de kook. Verkruimel het halve bouillonblokje boven de pan. Leg de kipfilet in het water en zorg ervoor dat de kipfilet goed onder water blijft. Kook de kip ongeveer 45 minuten.
  2. Verwarm de oven op 180 graden. Laat de kip afkoelen. Trek de kipfilet met een vork uit elkaar en doe de kleine stukjes vlees in een kom. Meng dit met de kurkuma, kerriepoeder en peterselie en breng het op smaak met peper en zout.
  3. Klop het ei los en roer de helft door de stukjes kipfilet. De andere helft bewaart u.
  4. Snijd elk velletje bladerdeeg in vieren. Leg in het midden van 12 vierkantjes een schepje van het kipkerrie-mengsel. Bestrijk de randjes van het bladerdeeg met water.
  5. Maak met een mes 3 inkepingen in de andere 12 vierkantjes en leg ze op de velletjes met het kipkerrie-mengsel. Druk de randjes goed dicht met een vork.
  6. Bestrijk de bladerdeeghapjes aan de bovenzijde met de rest van het losgeklopte ei en zet ze ongeveer 15 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn.
  7. U kunt de hapjes zowel warm als koud serveren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Bakken Bladerdeeg