Zalmtartaar met gemarineerde asperges

Zalmtartaar met gemarineerde asperges

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke zalm-asperge tartaar met mosterddressing. Marineer de dunne, rauwe asperges met de dressing, en meng de rauwe zalmblokjes met crème fraîche. Serveer in kookringen en garneer met extra asperges en dille. Lekker met stokbrood!

45 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Zalmtartaar met gemarineerde asperges op tafel.

  1. Snijd met een asperge- of dunschiller vanaf het uiteinde naar de kop dunne linten van de rauwe asperges.
  2. Klop een dressing van de mosterd, 1 el citroensap en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Meng de dressing door de aspergelinten en marineer 1 uur in de koelkast.
  3. Snijd de zalmfilet in piepkleine blokjes (2-3 mm). Meng de zalmfilet met de crème fraîche. Breng op smaak met 1-2 el citroen, 1 el dille en zout en peper. Bewaar de zalmtartaar in de koelkast.
  4. Leg de kookring op een bord. Schep er 1/4 zalmtartaar in. Verwijder de kookring en maak zo nog drie borden.
  5. Verdeel de gemarineerde asperges over de zalmtartaar. Bestrooi met de rest van de dille. Lekker met knapperig stokbrood.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Asperges