Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Zalmtartaar met gemarineerde asperges op tafel.
- Snijd met een asperge- of dunschiller vanaf het uiteinde naar de kop dunne linten van de rauwe asperges.
- Klop een dressing van de mosterd, 1 el citroensap en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Meng de dressing door de aspergelinten en marineer 1 uur in de koelkast.
- Snijd de zalmfilet in piepkleine blokjes (2-3 mm). Meng de zalmfilet met de crème fraîche. Breng op smaak met 1-2 el citroen, 1 el dille en zout en peper. Bewaar de zalmtartaar in de koelkast.
- Leg de kookring op een bord. Schep er 1/4 zalmtartaar in. Verwijder de kookring en maak zo nog drie borden.
- Verdeel de gemarineerde asperges over de zalmtartaar. Bestrooi met de rest van de dille. Lekker met knapperig stokbrood.