Aspergesoep en croute

Aspergesoep en croute

Smulweb imageSmulweb

Een overheerlijke aspergesoep met crouté die zijn weerga niet kent. Door de aspergestukjes in de soep te doen geven deze nog meer smaak aan de soep. Het deeglaagje maakt het helemaal af. Bak de soep gedurende 20 minuten en geniet van deze overheerlijke aspergesoep.

25 min bereiden

soep

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Aspergesoep en croute op tafel.

  1. Kook de aspergestukjes in een bodem water met zout in 12-15 min. beetgaar
  2. ze garen nog na in de soep. Verwarm intussen de oven voor tot 200 ºC.
  3. Smelt in een (soep)pan met dikke bodem de boter. Voeg de bloem toe en bak 1 minuut mee, zonder te kleuren.
  4. Voeg het aspergekookvocht scheutje voor scheutje en al kloppende met een garde toe. Klop tot een gladde, gebonden soep.
  5. Los de bouillontabletten in de soep op. Kook de soep 10 min. op laag vuur. Voeg de gekookte aspergestukjes en de crème fraîche aan de soep toe.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Schep de soep in 4 soepkommen. Bestrijk de rand van de soepkommen dun met ei. Leg er een deegplakje op en snijd overtollig deeg eventueel weg. Bestrijk ook het deksel met ei. Strooi er de dragon over en bak de soep 20 min. in de voorverwarmde oven tot het deksel gaar en krokant is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Asperge