Asperges met dragonsaus en lamskoteletjes

Asperges met dragonsaus en lamskoteletjes

Smulweb imageSmulweb

Een voorjaarsgerecht om van te smullen! Gestoomde witte asperges met sjalotjes-wijnroomsaus, dragon en lamskoteletjes van de grill. Perfect gegaard, sappig en vol smaak. Serveer met gebakken aardappelpartjes in de schil. Dat wordt genieten!

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Asperges met dragonsaus en lamskoteletjes op tafel.

  1. Verwarm de stoomoven voor.
  2. Schil alleen de witte asperges en snijd van beide asperges een plakje van de onderkant.
  3. Stoom de asperges, afhankelijk van de dikte, in de stoomoven in ca. 20 min. gaar.
  4. Kook in een steelpan het sjalotje met de wijn tot de helft in. Voeg de slagroom toe en kook nog 3-4 min. tot de gewenste sausdikte in.
  5. Voeg de dragon en zout en peper naar smaak toe.
  6. Verhit een grillpan. Bestrijk de lamskoteletjes met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.
  7. Rooster de koteletjes in de grillpan in 1-2 min. per kant bruin en vanbinnen rosé en mals.
  8. Leg de asperges met de lamskoteletjes op 4 borden.
  9. Schep er de dragonsaus over.
  10. Lekker met gebakken aardappelpartjes in de schil.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Vlees Asperges